Έχει συμμετάσχει σε πλήθος οφθαλμολογικών συνεδρίων γλαυκώματος, αμφιβληστροειδούς-υαλοειδούς, ενδοφακών, διαθλαστικής χειρουργικής κλπ.
Στόχος του η ορθή διάγνωση και θεραπεία των οφθαλμολογικών παθήσεων με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1982 στο Μαρούσι Αττικής. Το 1999 αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Κηφισιάς. Το 2006 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Από τα φοιτητικά του χρόνια εργαζόταν σε ιδιωτικό οφθαλμολογικό κέντρο, αποκτώντας σημαντική εμπειρία στη διαχείριση των οφθαλμολογικών περιστατικών καθώς και στη χρήση οφθαλμολογικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων OCT, HRT-3, τοπογραφία κερατοειδούς, αυτόματη περιμετρία, αγγειογραφία με φλουοροσκεΐνη και ινδοκυανίνη και παχυμετρία κερατοειδούς. Επίσης, απέκτησε εξειδίκευση στις ορθοπτικές ασκήσεις στα παιδιά μέσω της πολυετούς χρήσης συνοπτοφόρου μηχανήματος. Ειδικεύτηκε στην οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κωνσταντοπούλειου-Πατησίων, υπό τη διεύθυνση της κ. Χρύσας Τερζίδου, όπου και εξειδικεύτηκε στο γλαύκωμα, στις παθήσεις και θεραπείες της πρόσθιας οφθαλμικής επιφάνειας (επιπεφυκότας, κερατοειδής), στη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του αμφιβληστροειδούς με ενδοβολβικές εγχύσεις anti-VEGF και κορτικοστεροειδών και στις θεραπείες με laser. Χειρουργικά εξειδικεύεται στη θεραπεία του ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ και του ΓΛΑΥΚΩΜΑΤΟΣ με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και στη ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ με LASER για τη διόρθωση ΜΥΩΠΙΑΣ, ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑΣ και ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ. Επίσης παρέχει θεραπείες για τον κερατόκωνο μέσω της μεθόδου Cross-linking και άλλων τεχνικών. Στον τομέα της ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑΣ προσφέρει λύσεις με θεραπείες με LASER και ειδικούς ενδοφακούς. Ακόμη, ειδικεύεται σε θεραπείες δευτερογενούς καταρράκτη αλλά και ιριδοτομής για την θεραπεία του γλαυκώματος με YAG-LASER. Επιπροσθέτως, αναλαμβάνει χειρουργεία ασκορρινοστομίας, χαλαζίου, πτερυγίων κα.

Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, στο σύγχρονο ιατρείο του στην Κηφισιά, διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διάγνωση παθήσεων της ωχράς κηλίδας με OCT και ψηφιακή κάμερα βυθού non-mydriatic τελευταίας τεχνολογίας και αναλαμβάνει τη θεραπεία μέσω ενδοϋαλοειδικών εγχύσεων με anti-VEGF και κορτικοστεροειδών, laser και φωτοδυναμικής θεραπείας. Στο ειδικό τμήμα γλαυκώματος, διαγιγνώσκει τις πιθανές βλάβες μέσω του OCT κεφαλής του οπτικού νεύρου, της αυτόματης περιμετρίας-οπτικών πεδίων και της παχυμετρίας κερατοειδούς και παρέχει την πλήρη δυνατότητα διάγνωσης, παρακολούθησης και θεραπείας του γλαυκωματικού ασθενούς.

Στο παιδοφθαλμολογικό τμήμα, διαθέτει ειδικό εξοπλισμό μέτρησης διαθλαστικών παθήσεων (μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού) από βρέφη λίγων μηνών και άνω και αναλαμβάνει την διάγνωση και θεραπεία παθήσεων όπως η αμβλυωπία (τεμπέλικο μάτι) και η ανεπάρκεια σύγκλισης (αδυναμία καλής συνεργασίας των δύο ματιών) μέσω συνοπτοφόρου και άλλων επιστημονικών μεθόδων. Επίσης, διαθέτει ειδικό αυτόματο περίμετρο για τη διενέργεια οπτικών πεδίων σε πολύ μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Τέλος, διαθέτει ειδικό σύγχρονο εξοπλισμό προκειμένου να διενεργεί κατ' οίκον οφθαλμολογική εξέταση και ειδικές εξετάσεις σε όλη την Αττική (φορητό τονόμετρο ακριβείας, φορητό διαθλασίμετρο, φορητή σχισμοειδής λυχνία, φορητή ψηφιακή κάμερα βυθού με έγχρωμη φωτογράφιση).